Ga op avontuur

Expeditie noorwegen

Klaar voor een avontuur dat je nog lang bij zal blijven?Ga op een onvergetelijke 4×4-expeditie door het adembenemende Zuid-Noorwegen.

We vertrekken vanuit Hirtshals en steken met de veerboot over naar Kristiansand, van waaruit het avontuur echt begint. Ontdek de ruige schoonheid van Noorwegen, waar je op unieke plekken zult overnachten, afgelegen paden verkent, en onvergetelijke hoogtepunten beleeft.

Laat je verrassen

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze expeditie draait alles om vrijheid, avontuur en natuur. We reizen in stoere 4×4 jeeps uitgerust met daktenten, waarmee we ons een weg banen door de indrukwekkende landschappen van Noorwegen. Verwacht rustige overnachtingen op de mooiste, afgelegen plekken, ver weg van de drukte. De dagen vullen we met uitdagende ritten door bergpassen, langs fjorden en door de ongerepte natuur. Er zullen enkele hikes gedaan worden. Bovendien is er altijd ruimte voor spontaniteit: we bepalen samen waar we willen stoppen en genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

  • 10 of 14 dagen

    Kies een reisduur die bij je past.

  • Solo of groepsreis

    Sluit je aan bij een van onze expedities of ga solo voor volledige vrijheid.

  • Uitgeruste
    4×4 Jeep

    Je voertuig is volledig uitgerust met alle essentials voor een geweldige reis.

  • Rooftop Tent
    voor comfort

    Slaap onder de sterren in een gezellige daktent.

  • Overlevingspakket

    Wees voorbereid op alles met een compleet overlevingspakket.

Uitgelichte

Hoogtepunten

Hoogtepunt

Preikestolen

De hike naar Preikestolen, is een prachtige tocht van ongeveer 8 kilometer in de adembenemende Lysefjord-regio van Noorwegen. De trail begint bij de Preikestolen Mountain Lodge en duurt zo’n 4 tot 5 uur om te voltooien. Tijdens de klim wandel je door ruig terrein, over natuurlijke stenen treden, door bossen en langs kleine beekjes, voordat je aankomt op de iconische, vlakke klif. Op een hoogte van 604 meter boven de fjord biedt Preikestolen een adembenemend panoramisch uitzicht over het diepe, blauwe water van de Lysefjord en de omringende bergen. Dit maakt het niet alleen een van de meest populaire, maar ook een van de meest belonende outdoor-avonturen van Noorwegen.

Hoogtepunt

Fjorden

De fjorden van Noorwegen zijn wereldberoemd om hun indrukwekkende schoonheid, met torenhoge kliffen, watervallen die omlaag storten en rustige wateren. Tijdens deze reis verkennen we meerdere adembenemende fjorden, elk met hun eigen unieke charme. Geirangerfjord is daarbij de absolute blikvanger, beroemd om zijn spectaculaire landschap en UNESCO-werelderfgoedstatus. Omgeven door steile bergen en pittoreske boerderijen, biedt Geirangerfjord iconische watervallen zoals de Zeven Zusters en de Vrijer.

Hoogtepunt

Ongerepte natuur

De ongerepte natuur van Noorwegen is een adembenemend schouwspel van pure landschappen, waar ruige bergen, uitgestrekte bossen en kristalheldere meren grotendeels onaangetast zijn gebleven. Tijdens deze reis laten we ons volledig onderdompelen in de wildernis van het land, van de serene fjorden tot afgelegen berggebieden.

Highlight

Wildlife

Tijdens deze reis hebben we de mogelijkheid om een aantal bekende Noorse dieren te spotten. Elanden en herten bewegen zich vrij door de bossen, en in afgelegen gebieden kunnen we misschien zelfs enkele schuwe roofdieren tegenkomen. In de lucht zien we regelmatig arenden en andere roofvogels voorbijvliegen. Met een beetje geluk ontdekken we dolfijnen die door de fjorden zwemmen. Deze reis geeft ons de kans om de diverse en mooie natuur van Noorwegen van dichtbij te ervaren.

Groep

expeditie

€?

Binnenkort

Schrijf je in en hoor als eerste wanneer de prijzen en datums bekend zijn – en verzeker jezelf van een plekje op onze expeditie!

Solo

Jeep verhuur

€?

Binnenkort

Schrijf je in en hoor als eerste wanneer de prijzen en datums bekend zijn!

Klaar voor dit avontuur?

Schrijf je in

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van onze eerste reis naar Zuid-Noorwegen. Als je graag als eerste op de hoogte wilt blijven of verzekerd wilt zijn van een plek, kun je je hieronder inschrijven.

FAQ

Nog vragen?

Wat kan ik verwachten?

Onze expedities bieden een unieke combinatie van avontuur, natuur en vrijheid. We reizen met 4×4 jeeps uitgerust met daktenten door adembenemende landschappen, zoals de ongerepte natuur van Zuid-Noorwegen. Verwacht mooie wandelingen, overnachten op afgelegen plekken en het ontdekken van natuurwonderen zoals fjorden, bergen en watervallen. Elke reis is een avontuur op zich, met ruimte voor spontaniteit en het genieten van de natuur in haar puurste vorm.

Heb ik ervaring nodig met offroad rijden?

Nee, je hebt geen ervaring nodig met offroad rijden. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, je zult je snel comfortabel voelen achter het stuur van een 4×4 jeep. De focus ligt op genieten van het avontuur en het verkennen van de natuur.

Wat voor soort voorzieningen zijn er?

Hoewel onze expedities gericht zijn op het avontuur in de natuur, zorgen we ervoor dat de basisvoorzieningen aanwezig zijn. We reizen met daktenten met matrassen die comfortabel slapen, en elke jeep is uitgerust met een draagbaar composttoilet, dat eenvoudig te gebruiken is. Het lijkt misschien spannend in het begin, maar je zult er snel aan wennen – en het draagt bij aan onze milieuvriendelijke manier van reizen. Verder zijn er onderweg soms plekken met basis sanitaire voorzieningen. We koken regelmatig samen in de buitenlucht, wat zorgt voor een echt kampgevoel, zonder in te boeten op comfort of veiligheid.

Kan ik me nu al inschrijven voor toekomstige expedities?

Ja, je kunt je nu al inschrijven voor toekomstige edities van onze expedities. Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van onze eerste reis naar Zuid-Noorwegen, maar als je graag als een van de eersten op de hoogte wilt blijven of verzekerd wilt zijn van een plek, kun je je alvast inschrijven via onze website. We houden je dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beschikbaarheid.